Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εν ιντροντάξιον

Γειά σας φίλοι - φίλες. Πριν μερικά χρόνια άρχισε όλη αυτή η αστειότητα με τις εκπομπές μαγειρικής, που κάθε κανάλι είχε 4-5 έτσι να παίζουν, που το να ήσουν ο Ρουβάς και λίγο lame το έλεγες αλλά αν ήσουν ο Σκαρμούτσος γαμώ, που όλοι αρχίσανε να μαγειρεύουν σαν τρελοί, και τέλος όλοι έγιναν ειδικοί σε κάτι επιπλέον απ' όλα αυτά στα οποία ήταν ειδικοί μέχρι τώρα. Oh, the joy!

Μέσα σε όλη αυτή την παράνοια μπλέχτηκε και ο πατερούλης (ο δικός μου προφανώς). Δεν έμεινε όμως εκεί. Αρχικά έπαθε μια ψύχωση με τα ζυμάρια. Ιδιαίτερα αυτό του ψωμιού και αυτό της πίτσας. Τα τελειοποίησε και τα δύο - μιλάω σαν δοκιμαστής, μπιglίβ μι. Έπειτα ακολούθησε κάθε είδους μαγειρική παπάντζα του τύπου πώς κόβονται σωστά τα κρεμμύδια, πώς φτιάχνεις σπιτική μαγιονέζα κλπ. Και με αυτά το ίδιο συνέβη, he owns them.

Κάποτε οι άνθρωποι λίγο βαρέθηκαν μάλλον να βλέπουν φαγιά συνέχεια στην τηλεόραση, βαρέθηκαν και να τα μαγειρεύουν και όλη αυτή η κατάσταση με τους κούλ μάγειρες σταρ κάπως καταλάγιασε και σ' αυτό το μικρό γαλατικό χωριό που κάτι τέτοιες μόδες του παίρνει και κανα 2-3 χρόνια να τις πάρει χαμπάρι κάθε φορά.

Τώρα! Στο προκείμενο! Ο πατερούλης όμως, ΔΕΝ σταμάτησε. Συνέχισε να μαγειρεύει και να δοκιμάζει διάφορα λερώνοντας τις απανταχού κουζίνες του κόσμου, και πλέον έχει φτάσει σε μία άλλη μαγειρική σφαίρα όπου ό,τι υλικό κι αν έχει μπορεί να το κάνει να φαίνεται λαχταριστό και γκουρμεδιάρικο. Κι όχι μόνο μπορεί. Το κάνει κάθε φορά, και κάθε φορά φτιάχνει τη μαγιονέζα του και κάθε φορά χρησιμοποιεί το σωστό μαχαίρι και κάθε φορά είναι όλα γαμάτα.

Στη δουλειά έχουμε κουζίνα. Η κουζίνα αυτή φυσικά είναι πλήρως εξοπλισμένη και είναι το άνδρο του πατερούλη. Σε αυτό το σέξιον, φωτογραφίες από τα δημιουργήματα του πατερούλη. Ο σκοπός ήταν το πιάτο της κάθε μέρας αλλά με πήραν οι μέρες οπότε εδώ πιάτα από κάποιες ημέρες και από βδομάδα κάνουμε αυτό το καθημερινό ε? (Μόνη μου γράφω, μόνη μου μιλάω, άι να δούμε)

Κάποια στιγμή θα ποσταριστεί και βίντεο από "πιτάκια πατερούλη" και δε λέω τίποτα παραπάνω γιατί θα είναι σαπλάϊζ!!





Εδώ πίτσα που ψήνεται στο φούρνο. Νιαμ νιαμ, νομνομνονμ και όλα αυτά. Όταν ψήθηκε από πάνω προστέθηκε ρόκα αλλά αντί για να τη φωτογραφήσω και μετά να τη φάω έγινε το αντίθετο οπότε φωτό με πίτσα και ρόκα από πάνω δεν έχει.






Εδώ τουρλού με ό,τι υπήρχε! Το τί κρασιά έβαλε μέσα για τη σάλτσα, μπαχάρια, χαμός έγινε. Νομνομνομ και εδώ λοιπόν. Υπήρξε μια εξήγηση για το πώς αυτό το πιάτο είναι εμπνευσμένο από κάποιο ζώο μπουργκινιόν αλλά πρώτον δεν πολυθυμάμαι και δεύτερον το πατερουλινιόν τα 'σπαγε.




Αυτή η πανδαισία είναι σαντουϊτσάρα με τόνο. Συγκεκριμένα με τονοσαλάτα με χειροποίητη φυσικά μαγιονέζα. Κι επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν καταλαβαίνετε το μέγεθος αυτού του έπους, παίζει και βίντεο.



Τσουυυυυυυπ! Βίντεο!

Λοιπόν! Πάμε παρακάτω.




Εδώ έχουμε χοιρινό μπριζολίδι με κάποιου είδους χειροποίητο gravy το οποίο κατασκευάστηκε, σαλάτα και χειροποίητο επίσης πουρέ πατάτας με διάφορα υπερμπαχάρια μέσα. Ωωωωωχ, χαμός!






Εδώ μπιφτέκια με νιόκι γιατί μπορούμε. 

Αααααααχχχχχ... Φαγιά... ΝΟΜΝΟΜΝΟΜΝΟΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου